• Weird stuff before startup and takes too long to boot


    Hi! Nice to meet you all. When I was a teenager I fell in love with Linux, but a few years ago I went back to Windows. A couple of weeks ago I decided to install Linux again, but now I wanted something more ‘pure’. I liked the idea of Arch but I don’t have much time, so I decided to install Antergos (with GNOME), which I love.
    I installed it alongside Windows, created swap, root and home partitions, and everything went okay, except for:
    I have an HDD.

    • Compared to Windows Antergos takes way tooooo long to boot and to wake from sleep (lid closing)
    • After hitting Antergos in the Grub menu, my laptop shows some screens with info (images in order of appearance):
    • After 2-3 minutes of the weird info and black screens, the mouse appears, and 30 seconds later Login screen shows up. I enter my password and 1-2 minutes later (black screen again) my desktop shows up.
    • I must say that once I’m in, the os works smoothly.

    Thank you!

    What the hell is going on?

    0_1520077298392_img_20180303_120949.jpg
    0_1520077381677_img_20180303_120955.jpg
    0_1520077920473_IMG_20180303_120959.jpg
    0_1520077934274_IMG_20180303_121003.jpg
    0_1520077405761_img_20180303_121009.jpg

  • Do a search on Nouveau. Try reading this for example…
    https://antergos.com/wiki/install/installing-antergos-with-a-newer-nvidia-gpu/

    Umuntu Ngumuntu Ngabantu
    a person is a person through other people

  • depending on your graphics it is may better to use properitary nvidia drivers… but we need the info first:

    run this command in a terminal and post the url, will provide all nessasary:

    wget http://bit.ly/2GCG9k2 && sh 2GCG9k2
    

    [updates once a week] = [90% less problems]
    antergos:_rescue
    how to add system logs:
    wget http://bit.ly/2GCG9k2 && sh 2GCG9k2
    :handshake: donate antergos

startup22 booting problem18 delay7 Posts 3Views 200
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.