• X doesn't start/boot after update Feb 1st


    Hello everyone
    My antergos doesn’t boot into graphical environment since yesterday.
    I did an update without any issue and today when I started, I can’t start X/KDE

    I remove nvidia driver, reboot and the same issue
    Re-install nvidia, reboot and nothing happen

    I am in windows now

    Anyone had issues?

    Thanks

    4.16.10-1-ARCH - KDE Plasma 5.12.5
    i7-4820K 3900 - 32GB RAM - GTX 1060 6GB
    HDD 2000.4GB, SSD1 250.1GB, SSD2 480.1GB
    Init: systemd, zsh 5.5.1

  • change DM:

    sudo pacman -S sddm sddm-kcm

    sudo systemctl -f enable sddm

    sudo systemctl reboot

    I give you a hint on boot without X in the other thread 😉 too but here:

    https://antergos.com/wiki/miscellaneous/howto-boot-without-graphical-environment/
    AGAIN

    [updates once a week] = [90% less problems]
    my#repo
    how to add system logs:
    wget http://bit.ly/2GCG9k2 && sh 2GCG9k2
    :handshake: donate antergos

  • Did it
    No fix

    Screen stay in
    [OK] Reached multi user system
    [OK] Reached graphica interface

    And nothing else …
    Have to use CtlF2 to log in in console

    4.16.10-1-ARCH - KDE Plasma 5.12.5
    i7-4820K 3900 - 32GB RAM - GTX 1060 6GB
    HDD 2000.4GB, SSD1 250.1GB, SSD2 480.1GB
    Init: systemd, zsh 5.5.1

  • @mbalino Something similar happened to me. I then logged in to the console and typed in ```
    sudo pacman -Syu

    then it installed some stuff. After rebooting everything was fine. It’s worth a try.

  • It did not work
    I did also -Syyu

    Many times at different dates

    I get tired and formatted the system installing on a F2FS partition from Btrfs

    My booting time is now 4.5 sec to the login screen
    1.7 sec used by Id.service

    4.16.10-1-ARCH - KDE Plasma 5.12.5
    i7-4820K 3900 - 32GB RAM - GTX 1060 6GB
    HDD 2000.4GB, SSD1 250.1GB, SSD2 480.1GB
    Init: systemd, zsh 5.5.1

1st2 startboot1 feb1 Posts 5Views 307
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.