• Sound slider from 1% to 2% too loud


    My sound appears to have only three settings, Muted, Low, and High.

    Moving the volume slider from mute to 1%, the volume is soft and low. Moving it from 1% to 2% and the sound becomes extremely loud, as if I had moved it to 50% or higher.

    However, sliding it past 2% has no change in volume. Its either 1% soft, or 2% loud.

  • do you try alsamixer from terminal?

    [updates once a week] = [90% less problems]
    antergos:_rescue
    how to add system logs:
    wget http://bit.ly/2GCG9k2 && sh 2GCG9k2
    :handshake: donate antergos

  • I was “sort of” able to solve the issue by adjusting volume controls in alsa, pauv, etc. I have another issue that is similar but not nearly as frustrating. The volume seems to get too high each percentage adjusted (move 1%, but it goes up 3% or something as such), but now at least it’s adjustable.

    I am able to find a middle ground by adjusting the amp, the sound for the computer, and the program itself if it has a volume. Though I prefer to pre-amp, not able to here.

    I’ve had some kind of sound issue with Linux and this motherboard since I’ve bought it. With the Recon3D sound chip.

    I still have the sound randomly stop working which requires a complete shutdown. A reboot does not work.

    I am happy with what I got right now.

sound54 loud2 slider1 Posts 3Views 440
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.