• The camera and the microphone are not working.


    The camera and the microphone are not working. At each start, it outputs the picture messages, but also every linux kernel upgrade.

    Information: HP Pavilion dv6000 laptop

    [email protected] ~]$ uname -a
    Linux laptop 4.12.8-2-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Aug 18 14:08:02 UTC 2017 x86_64 GNU/Linux
    [[email protected] ~]$
    
    [[email protected] ~]$ lsusb
    Bus 002 Device 002: ID 04f2:b015 Chicony Electronics Co., Ltd VGA 24fps UVC Webcam
    Bus 002 Device 003: ID 0fce:51aa Sony Ericsson Mobile Communications AB
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 002: ID 046d:c05a Logitech, Inc. M90/M100 Optical Mouse
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    [[email protected] ~]$
    

    last install kernel linux-4.12.10-1 (linux-4.12.10-1-x86_64)

    
    

    alt text

    Kind regards

  • @astrolavos said in The camera and the microphone are not working.:

    Chicony Electronics Co., Ltd VGA 24fps UVC Webcam

    as you can see here: http://www.ideasonboard.org/uvc/

    your cam is supported …

    Linux 2.6.26 and newer includes the Linux UVC driver natively.
    try to load modules manual:

    modprobe uvcvideo
    modprobe sn9c20x
    
  • @joekamprad

    [[email protected] ~]$ modprobe uvcvideo
    modprobe: FATAL: Module uvcvideo not found in directory /lib/modules/4.12.8-2-ARCH
    [[email protected] ~]$ modprobe sn9c20x
    modprobe: FATAL: Module sn9c20x not found in directory /lib/modules/4.12.8-2-ARCH
    
  • @astrolavos said in The camera and the microphone are not working.:

    modprobe sn9c20x

    is not aviable anymore… but modprobe uvcvideo should work!

  • @joekamprad
    Not working :(

  • @joekamprad said in The camera and the microphone are not working.:

    uvcvideo

    ls /usr/lib/modules/4.12.10-1-ARCH/kernel/drivers/media/usb/uvc/uvcvideo.ko.gz
    

    gives error?

    sudo modprobe gspca_sn9c20x
    

    is the module for getting mic work…

    Is long time ago i play with webcams, i was running a Camera monitoring system for my store…

  • @joekamprad said in The camera and the microphone are not working.:

    sudo modprobe gspca_sn9c20x

    [[email protected] ~]$ ls /usr/lib/modules/4.12.10-1-ARCH/kernel/drivers/media/usb/uvc/uvcvideo.ko.gz
    /usr/lib/modules/4.12.10-1-ARCH/kernel/drivers/media/usb/uvc/uvcvideo.ko.gz
    [[email protected] ~]$ sudo modprobe gspca_sn9c20x
    modprobe: FATAL: Module gspca_sn9c20x not found in directory /lib/modules/4.12.8-2-ARCH
    [[email protected] ~]$
    
  • @astrolavos said in The camera and the microphone are not working.:

    not found in directory /lib/modules/4.12.8-2-ARCH

    caus there are in /usr/lib/modules/4.12.10-1-ARCH

    You are booting with an old kernel?

    what gives you:

    uname -a
    pacman -Qs linux
    
  • update system

    sudo pacman -Syu
    

    rebuild kernel images:

    sudo mkinitcpio -p linux
    

    if you are using grub update it too:

    sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
    

    reboot

  • @joekamprad

    Clear install antergos fix the problem.
    Continue to give me the 2 messages of picture at linux boot. What is this and how i can fix, anyone help?

    0_1505840052016_WebCam_Mic_Easy-Resize.com.jpg

  • Picture not uploaded

  • @joekamprad said in The camera and the microphone are not working.:

    Picture not uploaded
    now picture is ok… thanks for response!

  • May the Bios needs an update, or is buggy itself.
    If your system runs fine you can ignore, if not, try looking for a bios update, or use kernel parameter:

    acpi_enforce_resources= lax

  • @joekamprad said in The camera and the microphone are not working.:

    acpi_enforce_resources= lax
    The system working good. I let :p

microphone13 working9 camera5 Posts 14Views 1883
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.