• Wifi dead [Qualcomm Atheros AR9485]


    Hello, my wifi connection stopped working after an update. I tried switching back to LTS - no better. The laptop does not catch any network anymore after working perfectly for years. Here is my lspci output:

    lspci
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
    00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
    00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
    00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
    00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev c4)
    00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM77 Express Chipset LPC Controller (rev 04)
    00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
    00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C216 Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
    02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Limited NetLink BCM57785 Gigabit Ethernet PCIe (rev 10)
    02:00.1 SD Host controller: Broadcom Limited BCM57765/57785 SDXC/MMC Card Reader (rev 10)
    02:00.2 System peripheral: Broadcom Limited BCM57765/57785 MS Card Reader (rev 10)
    02:00.3 System peripheral: Broadcom Limited BCM57765/57785 xD-Picture Card Reader (rev 10)
    03:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter (rev 01)
    

    sudo systemctl stop avahi-daemon does not improve anything and all this seems to be installed:
    which ifconfig
    which iwlist
    which iwconfig
    which dhclient
    which wpa_supplicant - nothing missing.

    I can write this because I am connected via a cable for now.
    Any clue what I could try, please? Thx very much for your help, much appreciated.

  • @longliveantergos said in Wifi dead:

    Qualcomm Atheros AR9485

    rfkill list all
    ip a
    lsmod |grep acpi
    

    will give some info…

  • Thx @joekamprad Hope this helps:

    $ rfkill list all
    0: acer-wireless: Wireless LAN
    	Soft blocked: no
    	Hard blocked: no
    1: hci0: Bluetooth
    	Soft blocked: no
    	Hard blocked: no
    2: phy0: Wireless LAN
    	Soft blocked: no
    	Hard blocked: no
    [[email protected] ~]$ ip a
    1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1
        link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
        inet 127.0.0.1/8 scope host lo
           valid_lft forever preferred_lft forever
        inet6 ::1/128 scope host 
           valid_lft forever preferred_lft forever
    2: enp2s0f0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP group default qlen 1000
        link/ether b8:88:e3:4c:dc:3b brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
        inet 192.168.0.48/24 brd 192.168.0.255 scope global dynamic enp2s0f0
           valid_lft 86219sec preferred_lft 86219sec
        inet6 fe80::151:c673:f588:867b/64 scope link 
           valid_lft forever preferred_lft forever
    3: wlp3s0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc mq state DOWN group default qlen 1000
        link/ether da:e1:f5:95:a5:dd brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    [[email protected] ~]$ lsmod |grep acpi
    [[email protected] ~]$
    
  • @longliveantergos

    lsmod | grep acpi
    

    missing space | grep

    So device is not blocked.
    but i see two different device names …

    phy0 and wlp3s0

    and wlp3s0 = state DOWN
    would it be to much to ask for more logs?

    journalctl -b > log.txt && echo ---------dmesg-------- >> log.txt && dmesg >> log.txt && cat  log.txt | curl -F [email protected] https://ptpb.pw/
    
  • @joekamprad Never too much when I receive help! Thx so much.

    journalctl -b > log.txt && echo ---------dmesg-------- >> log.txt && dmesg >> log.txt && cat log.txt | curl -F [email protected] https://ptpb.pw/
    curl: (77) error setting certificate verify locations:
    CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt
    CApath: none

  • @longliveantergos uh i think your installation is corrupted in a away?

    The output of the command i give should give you a url with the output pasted, but i see only an curl error …
    you should try to reinstall this:

    sudo pacman -Scc
    sudo pacman -S ca-certificates ca-certificates-cacert  ca-certificates-utils  ca-certificates-mozilla
    
  • @joekamprad Ok, thx, now that this is corrected, here is the output:

    journalctl -b > log.txt && echo ---------dmesg-------- >> log.txt && dmesg >> log.txt && cat log.txt | curl -F [email protected] https://ptpb.pw/
    date: 2017-07-05T18:35:05.965545+00:00
    digest: fdd002bd8ec583e93a18f0ce70cabc50ee1306e7
    long: AP3QAr2OxYPpOhjwznDKvFDuEwbn
    short: Ewbn
    size: 246005
    status: created
    url: https://ptpb.pw/Ewbn
    uuid: 5210a98b-eeae-47f0-bf81-4124de529084

  • https://ptpb.pw/Ewbn is what i need this is the pastebin with the log ;)

  • A lot of errors:

    juil. 04 19:34:19 bizkit systemd-udevd[248]: Process '/usr/bin/set-wireless-regdom' failed with exit code 1.
    juil. 04 19:34:19 bizkit systemd[1]: Started Load/Save RF Kill Switch Status.
    juil. 04 19:34:20 bizkit systemd-udevd[244]: link_config: autonegotiation is unset or enabled, the speed and duplex are not writable.
    
    juil. 04 19:34:28 bizkit avahi-daemon[347]: Failed to find user 'avahi'.
    juil. 04 19:34:28 bizkit systemd[1]: avahi-daemon.service: Main process exited, code=exited, status=255/n/a
    juil. 04 19:34:28 bizkit systemd[1]: Failed to start Avahi mDNS/DNS-SD Stack.
    juil. 04 19:34:28 bizkit systemd[1]: avahi-daemon.service: Unit entered failed state.
    juil. 04 19:34:28 bizkit systemd[1]: avahi-daemon.service: Failed with result 'exit-code'
    
    juil. 04 19:34:35 bizkit wpa_supplicant[455]: /usr/bin/wpa_supplicant: error while loading shared libraries: libssl.so.1.0.0: cannot open shared object file: No such file or directory
    

    can you check what gives you:

    pacman -Qs openssl
    
  • This post is deleted!
  • @joekamprad pacman -Qs openssl
    local/openssl 1.1.0.f-1
    The Open Source toolkit for Secure Sockets Layer and Transport Layer
    Security
    local/openssl-1.0 1.0.2.l-1
    The Open Source toolkit for Secure Sockets Layer and Transport Layer
    Security
    local/pkcs11-helper 1.22-2
    A library that simplifies the interaction with PKCS11 providers for end-user
    applications using a simple API and optional OpenSSL engine

  • strange…

    ls /usr/lib/libssl.so.1.0.0
    

    gives you a not find?

  • @joekamprad Exactly. But I found this file in usr/share/skype/lib

  • Then try to reinstall openssl-1.0 and openssl

  • @joekamprad You mean uninstall them, then reinstall them (they are both installed)? When I try that I get an error: pacman needs to be uninstalled but it is locked.

  • Only installing to rewrite their files…
    Use pcman:

    sudo pacman -S openssl openssl-1.0
    
  • @joekamprad said in Wifi dead:

    sudo pacman -S openssl openssl-1.0

    ok. how do i send you a screenshot, found something interesting.

  • @longliveantergos ok, now ls /usr/lib/libssl.so.1.0.0 gives ls /usr/lib/libssl.so.1.0.0
    /usr/lib/libssl.so.1.0.0

  • Reboot and see if this fixing your issue

  • @joekamprad THANK YOU VERY MUCH - I rebooted and the pb is fixed.
    What was the pb?

Posts 31Views 3300
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.