• Wifi connection drops about every minute


    I’ve an ASUS E200H with a Qualcomm wifi board. I had previously installed Ubuntu 17.04 and I had no problem with it since connection worked fine.

    After have installed antergos, and connected to wifi from the GUI network-manager, the connection drops very often (about once a minute). And I need to reconnect again. I don’t think is hardware or router problem since every other pc don’t have such problem. And the same machine with Ubuntu 17.04 did not get the problem.

    I updated with eth cable, I ran “pacman -Syu”, i disabled power_safe, but nothing changes.
    Any suggestion? Thank you.

  • You can try:

    systemctl enable NetworkManager.service
    

    and

    systemctl enable dhcpcd.service
    

    Then restart the computer

  • Hi tried the commands, but I still face same problem. Connection drops about once a minute.

  • systemctl status NetworkManager.service
    

    Please the console result ?

  • ● NetworkManager.service - Network Manager
    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/NetworkManager.service; enabled; vend
    Active: active (running) since Wed 2017-05-10 19:26:30 CEST; 9min ago
    Docs: man:NetworkManager(8)
    Main PID: 322 (NetworkManager)
    Tasks: 3 (limit: 4915)
    CGroup: /system.slice/NetworkManager.service
    └─322 /usr/bin/NetworkManager --no-daemon

    mag 10 19:33:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437617.0126] device (wlp1
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <warn> [1494437736.9799] device (wlp1
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437736.9801] device (wlp1
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437736.9827] manager: Net
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <warn> [1494437736.9885] device (wlp1
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437736.9943] device (wlp1
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.0045] device (wlp1
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.0078] dns-mgr: Rem
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.1869] device (wlp1
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.1872] device (wlp1
    lines 1-19/19 (END)…skipping…
    ● NetworkManager.service - Network Manager
    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/NetworkManager.service; enabled; vendor preset: disabled)
    Active: active (running) since Wed 2017-05-10 19:26:30 CEST; 9min ago
    Docs: man:NetworkManager(8)
    Main PID: 322 (NetworkManager)
    Tasks: 3 (limit: 4915)
    CGroup: /system.slice/NetworkManager.service
    └─322 /usr/bin/NetworkManager --no-daemon

    mag 10 19:33:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437617.0126] device (wlp1s0): supplicant interface state: disconnected -> inactive
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <warn> [1494437736.9799] device (wlp1s0): No agents were available for this request.
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437736.9801] device (wlp1s0): state change: need-auth -> failed (reason ‘no-secrets’) [60 120 7
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437736.9827] manager: NetworkManager state is now DISCONNECTED
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <warn> [1494437736.9885] device (wlp1s0): Activation: failed for connection 'TIM-86991117’
    mag 10 19:35:36 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437736.9943] device (wlp1s0): state change: failed -> disconnected (reason ‘none’) [120 30 0]
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.0045] device (wlp1s0): set-hw-addr: set MAC address to E2:C4:07:39:29:05 (scanning)
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.0078] dns-mgr: Removing DNS information from /usr/bin/resolvconf
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.1869] device (wlp1s0): supplicant interface state: inactive -> disconnected
    mag 10 19:35:37 noob NetworkManager[322]: <info> [1494437737.1872] device (wlp1s0): supplicant interface state: disconnected -> inactive

  • For more information and to help you:

    lspci -nn
    

    @developers
    @Community-Moderators

  • 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Atom/Celeron/Pentium Processor x5-E8000/J3xxx/N3xxx Series SoC Transaction Register [8086:2280] (rev 22)
    00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Atom/Celeron/Pentium Processor x5-E8000/J3xxx/N3xxx Series PCI Configuration Registers [8086:22b0] (rev 22)
    00:0b.0 Signal processing controller [1180]: Intel Corporation Atom/Celeron/Pentium Processor x5-E8000/J3xxx/N3xxx Series Power Management Controller [8086:22dc] (rev 22)
    00:14.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation Atom/Celeron/Pentium Processor x5-E8000/J3xxx/N3xxx Series USB xHCI Controller [8086:22b5] (rev 22)
    00:1a.0 Encryption controller [1080]: Intel Corporation Atom/Celeron/Pentium Processor x5-E8000/J3xxx/N3xxx Series Trusted Execution Engine [8086:2298] (rev 22)
    00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Atom/Celeron/Pentium Processor x5-E8000/J3xxx/N3xxx Series PCI Express Port #1 [8086:22c8] (rev 22)
    00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Atom/Celeron/Pentium Processor x5-E8000/J3xxx/N3xxx Series PCU [8086:229c] (rev 22)
    01:00.0 Network controller [0280]: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter [168c:0042] (rev 30)

  • looks ike a firmware issue:

    dmesg | grep Firmware
    

    Qualcomm-Atheros-QCA9377-Firmware

    [updates once a week] = [90% less problems]
    antergos:_rescue
    how to add system logs:
    wget http://bit.ly/2GCG9k2 && sh 2GCG9k2
    :handshake: donate antergos

wifi117 connection26 drops1 minute1 Posts 9Views 1496
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.