• During boot ACPI error about SB_.PCI0.XHC_RHHUB.HS11


    I got Antergos installed finally. Next up though when I go to boot it up to uninstall nouveau and get the nvidia dirvers I get the following and then it goes to some text with Antergos and all the text is dashed and dotted.

    0.01600 ACPI Error: [_SB_.PCI0.XHC_.RHHUB.HS11] Namespace lookup failure, E_NOT_FOUND (20160930/dswload-210

    0.016664] ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, During name lookup/catalog (2016093psobject-227)

    I can’t read the next line has it’s started to become dashed and dotted with green lines through it.

    Is this because I used the nvidia unofficial ISO? I don’t recall this happening with that ISO last time I successfully installed Antergos.

    http://imgur.com/a/PCQ55

  • Ok, so not sure what the ACPI error is for, but I did get into the system.

    What I did was hit ‘e’ at the boot menu to edit the commandline options.

    I added at the end of the linux line the following:

    modprobe.blacklist=nouveau nouveau.modeset=0

    Booted me into a commandline. I did have to go to another console (ctrl-alt-f2) as it was giving me no login input due to something about a ssd not having write cache, etc. I can figure that out later.

    I login and run the following commands.

    pacman -Syy nvidia nvidia-utils nvidia-libgl
    Choose Yes
    systemctl isolate emergency.target
    Login as root
    modprobe -r nouveau
    pacman -Rccn xf86-video-nouveau
    modprobe -a nvidia
    depmod -a
    systemctl isolate graphical.target

    Then just rebooted the machine and it is working fine.

    Just need to figure our the ACPI errors during boot and all will be good.

  • ACPI Error mostly not harmfull they are warnings only (most of them)
    Warnings (you will see your ACPI ERRORS shown here)

    journalctl -b -p warning
    

    Real errors are shown like this:

    journalctl -b -p err

    [updates once a week] = [90% less problems]
    [Li{u}n//u//{i}x] since 1988 - overcoming failure means success
    http://kamprad.net/howto-installing-antergos/
    https://forum.antergos.com/topic/1883/how-to-include-system-logs-when-asking-for-help

boot138 during13 error150 acpi5 Posts 3Views 110
Log in to reply