• Like 0

    Cannot install Nvidia


    i have been trying to follow the bumblebee wiki today to install nvidia driver on my nvidia gtx680m laptop and i was unable to boot after. had to append 1 to grub and remove all the nvidia crap and reboot. now im booted into antergos and X but without the nvidia drivers.
    can somone tell me the new way to install bumblebee without the OS freezing at boot
    a photo of the system freesing at boot with bumblebee:
    http://imgur.com/a/waiPjalt text

  • Like 0
    This post is deleted!
  • Like 0

    @InvisibleRasta please do

    $ sudo pacman -S lshw
    

    then

    $ sudo lshw -class display
    

    and share the output with us.

  • Like 0

    $ sudo lshw -class display
    PCI (sysfs)
    this is the output… seems like the command hangs. pressing ctrl c doesnt stop the command
    EDIT:
    did a new install

     $ sudo lshw -class display
      *-display UNCLAIMED       
           description: 3D controller
           product: GM107M [GeForce GTX 960M]
           vendor: NVIDIA Corporation
           physical id: 0
           bus info: [email protected]:01:00.0
           version: a2
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
           configuration: latency=0
           resources: memory:de000000-deffffff memory:c0000000-cfffffff memory:d0000000-d1ffffff ioport:e000(size=128) memory:df000000-df07ffff
      *-display
           description: VGA compatible controller
           product: HD Graphics 530
           vendor: Intel Corporation
           physical id: 2
           bus info: [email protected]:00:02.0
           version: 06
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pciexpress msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
           configuration: driver=i915 latency=0
           resources: irq:129 memory:dd000000-ddffffff memory:b0000000-bfffffff ioport:f000(size=64) memory:c0000-dffff
    
  • Like 0

    ok, you don’t have the gtx680m you have the GeForce GTX 960M.

    See if you have a file /etc/X11/xorg.conf.d/10-nvidia-drm-outputclass.conf id you do delete it and see if you Xserver works by doing $ startx You may have to reinstall your NVidia drivers please use nvidia-installer $ sudo pacman -Syu and $ sudo pacman -S nvidia-installer then do

    $ sudo nvidia-installer --bumblebee
    
  • Like 0

    i am now ona new install.fresh and clean without anything installed. what are the steps i should follow to get it working correctly

  • Like 0

    This is the error I get now after following your steps.
    alt text
    http://imgur.com/fsdpPnt
    I had to uninstall nvidia and bumblebee to be able to boot in x.

  • Like 0

    anyone able to help me?

Posts 8Views 86
Log in to reply