• Boot screen won't show.


    Hi,
    I have a small problem that when I boot up my computer the boot screen wont show and it’s just a wall of text.
    How would I fix this?
    Thanks, Ben

    Errors I found in logs:

    Failed to start Load/Save Screen Backlight Brightness of backlight:acpi_video0.
    Failed to get backlight or LED device 'backlight:acpi_video0': No such device
    
  • @benisawesome192

    I think nobody has answered because we need more information ;)

    Oh, I doubt that the backlight error is related at all.

    Was it working before or is a new installation?

    Have you checked your journal? journalctl -x

    Check also your Xorg log: /var/log/Xorg.0.log

    Cheers!

  • @karasu Yeah, I’m not sure where I was going with the backlight thing XD, I exported a bunch of logs and copied the things you suggested, hopefully it helps!
    Thanks, Ben
    P.s, don’t mind the PC name, I’m special.
    EDIT:
    Just realised that I didn’t put the link (faceplam) It’s https://drive.google.com/folderview?id=0B7t6isTmShbfaG4weldzcm9SWkE

  • Hi,

    After the “wall” of text then you get the graphic login, right?

    Then everything is ok (the logs are fine).

    Check that you’re using quiet parameter when booting.
    In /etc/default/grub there should be this:
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet"

  • @karasu there’s no boot logo, it pops up with some status and goes to the greeter, I’m adding /etc/default/grub to previously mentioned folder in case you can spot any problems, it is set to quiet BTW
    Thanks Ben
    P.s it’s about 9 o’clock here so I won’t be able to get back to you until morning

  • there’s no boot logo, it pops up with some status and goes to the greeter,

    That’s normal. Nowadays computers boot so fast that there is no need for a logo (it’s on the livecd because it takes longer to boot).

    If you still want a logo, you have to setup plymouth: https://wiki.archlinux.org/index.php/plymouth

    To be honest, I did setup it some time ago and it’s not worth it (I have an SSD, so it showed up for one second).

    Cheers!

boot149 show13 Posts 6Views 602
Log in to reply