• Antergos doesent boot after fresh install - RAID 5 setup


    Hi all,
    I had Ubuntu/Windows combo on my RAID 5 setup. RAID is probably Fake ( it’s provided by ASUS MBO). So I booted live cd to switch Ubuntu for Antergos, deleted Ubuntu partitions, created new ones and install went without problems, but on BOOT I’m getting message: Unable to find root device: UUID:…

    I tried moving block in HOOKS of mkinitcpio.conf before autodetect but that didn’t work. Any suggestions?

  • Update:
    Managed to pass that point and now OS is starting, but root is readonly…

  • Hi,

    Check that the UUID is the correct one with sudo blkid

    Cheers!

  • Managed to fix it.
    UUID was correct.
    I had to add few stuff into mkinitcpio.conf
    This was trial and error, so if anyone can tell me what stuff are not necessary (e.g. can be removed), I also read somwhere that because I’m using raid I should add something to shutdown/reboot script, but I don’t know what.
    MODULES=“dm_mod raid5"
    BINARIES=”/sbin/mdmon"
    HOOKS=“base udev mdadm_udev lvm2 autodetect modconf block keyboard keymap mdadm
    filesystems fsck”

  • Cnchi (the installer) does not control if you’re using a RAID5 or not, so it does not modify your mkinitcpio.conf accordingly, sorry.

    I should add something to shutdown/reboot script

    I can’t help you with that, I have no idea.

boot fresh1 Posts 5Views 537
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.