• Sound Not Working (Thinkpad p70)


    Hello,
    I’ve installed Antergos onto my laptop successfully, however I am unable to get sound to work at all.
    More info:

    aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC298 Analog [ALC298 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    

    Alsa-Info Script URL: http://www.alsa-project.org/db/?f=257c750b75ede8314126ea820ee91e8ee34dfee9

    Is anybody able to help?

  • @philwc said in Sound Not Working (Thinkpad p70):

    Hello,
    I’ve installed Antergos onto my laptop successfully, however I am unable to get sound to work at all.
    More info:

    aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC298 Analog [ALC298 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    

    Alsa-Info Script URL: http://www.alsa-project.org/db/?f=257c750b75ede8314126ea820ee91e8ee34dfee9

    Is anybody able to help?

    https://www.archlinux.org/news/pulseaudio-split/

  • @judd Hi,

    I’ve installed pulseaudio-gconf pulseaudio-equalizer & pulseaudio-bluetooth however, still no sound. Any further advice?

  • $ alsamixer

  • All channels are unmuted, max volume. Only weird thing is that the default card is PulseAudio, not ‘HDA Intel PCH’

  • Use pavucontrol, maybe it helps find out what’s wrong (wrong output device?).

  • Try to rename .config/pulse folder, then logout and login.

no sound4 Posts 7Views 1265
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.