• Nautilus does not generate video files thumbnail


    Topic title says by itself…
    Any tip to solve this problem please?

  • Hello, try this :

    1. check that ffmpegthumbnailer is installed.
    2. edit /usr/share/thumbnailers/totem.thumbnailer and replace its content with this :
    [Thumbnailer Entry]
    TryExec=/usr/bin/ffmpegthumbnailer
    Exec=/usr/bin/ffmpegthumbnailer -s %s -i %i -o %o -c png -f
    MimeType=application/mxf;application/ogg;application/ram;application/sdp;application/vnd.ms-wpl;application/vnd.rn-realmedia;application/x-extension-m4a;application/x-extension-mp4;application/x-flash-video;application/x-matroska;application/x-netshow-channel;application/x-ogg;application/x-quicktimeplayer;application/x-shorten;image/vnd.rn-realpix;image/x-pict;misc/ultravox;text/x-google-video-pointer;video/3gpp;video/dv;video/fli;video/flv;video/mp2t;video/mp4;video/mp4v-es;video/mpeg;video/msvideo;video/ogg;video/quicktime;video/vivo;video/vnd.divx;video/vnd.rn-realvideo;video/vnd.vivo;video/webm;video/x-anim;video/x-avi;video/x-flc;video/x-fli;video/x-flic;video/x-flv;video/x-m4v;video/x-matroska;video/x-mpeg;video/x-ms-asf;video/x-ms-asx;video/x-msvideo;video/x-ms-wm;video/x-ms-wmv;video/x-ms-wmx;video/x-ms-wvx;video/x-nsv;video/x-ogm+ogg;video/x-theora+ogg;video/x-totem-stream;audio/x-pn-realaudio;audio/3gpp;audio/ac3;audio/AMR;audio/AMR-WB;audio/basic;audio/midi;audio/mp2;audio/mp4;audio/mpeg;audio/ogg;audio/prs.sid;audio/vnd.rn-realaudio;audio/x-aiff;audio/x-ape;audio/x-flac;audio/x-gsm;audio/x-it;audio/x-m4a;audio/x-matroska;audio/x-mod;audio/x-mp3;audio/x-mpeg;audio/x-ms-asf;audio/x-ms-asx;audio/x-ms-wax;audio/x-ms-wma;audio/x-musepack;audio/x-pn-aiff;audio/x-pn-au;audio/x-pn-wav;audio/x-pn-windows-acm;audio/x-realaudio;audio/x-real-audio;audio/x-sbc;audio/x-speex;audio/x-tta;audio/x-wav;audio/x-wavpack;audio/x-vorbis;audio/x-vorbis+ogg;audio/x-xm;application/x-flac;
    

    This did the trick for me with nemo, as I had a similar issue.

  • @Strangiato was this on a clean install or it stopped working?

  • @megaman It stopped working.

  • @Strangiato try deleting your thumbnails folder inside the home folder. do a Cntl H to see them.

  • @papa33 Delete thumbnail folder did not work but your tip solved the problem.
    Thank you very much.

video32 nautilus24 thumbnail3 generate2 Posts 6Views 1673
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.