• LightDM


    [i:1j72zas5]lighdm.log:[/i:1j72zas5]

     DEBUG: Logging to /var/log/lightdm/lightdm.log  
    [+0.07s] DEBUG: Starting Light Display Manager 1.8.6, UID=0 PID=194  
    [+0.07s] DEBUG: Loading configuration from /etc/lightdm/lightdm.conf  
    [+0.07s] DEBUG: Using D-Bus name org.freedesktop.DisplayManager  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module xlocal  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module xremote  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module unity  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module surfaceflinger  
    [+0.07s] DEBUG: Adding default seat  
    [+0.07s] DEBUG: Seat: Starting  
    [+0.07s] DEBUG: Seat: Creating user session  
    [+0.14s] DEBUG: org.freedesktop.Accounts does not exist, falling back to passwd file  
    [+0.51s] DEBUG: Seat: Setting XDG\_SEAT=seat0  
    [+0.51s] DEBUG: Seat: Creating display server of type x  
    [+0.51s] DEBUG: Seat: Starting local X display  
    [+0.99s] DEBUG: Could not run plymouth --ping: Failed to execute child process "plymouth" (No such file or directory)  
    [+0.99s] DEBUG: Using VT 1  
    [+0.99s] DEBUG: DisplayServer x-0: Logging to /var/log/lightdm/x-0.log  
    [+1.42s] DEBUG: DisplayServer x-0: Writing X server authority to /run/lightdm/root/:0  
    [+1.42s] DEBUG: DisplayServer x-0: Launching X Server  
    [+1.42s] DEBUG: Launching process 286: /usr/sbin/X :0 -auth /run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp vt1 -novtswitch  
    [+1.42s] DEBUG: DisplayServer x-0: Waiting for ready signal from X server :0  
    [+1.42s] DEBUG: Acquired bus name org.freedesktop.DisplayManager  
    [+1.42s] DEBUG: Registering seat with bus path /org/freedesktop/DisplayManager/Seat0  
    [+8.29s] DEBUG: Got signal 10 from process 286  
    [+8.29s] DEBUG: DisplayServer x-0: Got signal from X server :0  
    [+8.29s] DEBUG: DisplayServer x-0: Connecting to XServer :0  
    [+8.46s] DEBUG: Seat: Display server ready, starting session authentication  
    [+8.46s] DEBUG: Session: Setting XDG\_VTNR=1  
    [+8.46s] DEBUG: Session pid=360: Started with service 'lightdm-autologin', username 'i-sty'  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Authentication complete with return value 0: Success  
    [+29.25s] DEBUG: Seat: Session authenticated, running command  
    [+29.25s] DEBUG: Registering session with bus path /org/freedesktop/DisplayManager/Session0  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Setting XDG\_VTNR=1  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Running command /etc/lightdm/Xsession mate-session  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Logging to .xsession-errors  
    [+30.52s] DEBUG: Activating VT 1  
    
    

    I think this is why my boot is slowly.

     DEBUG: Session pid=360: Started with service 'lightdm-autologin', username 'i-sty'  
      
    \#\#\# Here take 20seconds  
      
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Authentication complete with return value 0: Success
    

    Don't forget to mark as [SOLVED], if your problem was solved!

  • [i:1j72zas5]lighdm.log:[/i:1j72zas5]

     DEBUG: Logging to /var/log/lightdm/lightdm.log  
    [+0.07s] DEBUG: Starting Light Display Manager 1.8.6, UID=0 PID=194  
    [+0.07s] DEBUG: Loading configuration from /etc/lightdm/lightdm.conf  
    [+0.07s] DEBUG: Using D-Bus name org.freedesktop.DisplayManager  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module xlocal  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module xremote  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module unity  
    [+0.07s] DEBUG: Registered seat module surfaceflinger  
    [+0.07s] DEBUG: Adding default seat  
    [+0.07s] DEBUG: Seat: Starting  
    [+0.07s] DEBUG: Seat: Creating user session  
    [+0.14s] DEBUG: org.freedesktop.Accounts does not exist, falling back to passwd file  
    [+0.51s] DEBUG: Seat: Setting XDG\_SEAT=seat0  
    [+0.51s] DEBUG: Seat: Creating display server of type x  
    [+0.51s] DEBUG: Seat: Starting local X display  
    [+0.99s] DEBUG: Could not run plymouth --ping: Failed to execute child process "plymouth" (No such file or directory)  
    [+0.99s] DEBUG: Using VT 1  
    [+0.99s] DEBUG: DisplayServer x-0: Logging to /var/log/lightdm/x-0.log  
    [+1.42s] DEBUG: DisplayServer x-0: Writing X server authority to /run/lightdm/root/:0  
    [+1.42s] DEBUG: DisplayServer x-0: Launching X Server  
    [+1.42s] DEBUG: Launching process 286: /usr/sbin/X :0 -auth /run/lightdm/root/:0 -nolisten tcp vt1 -novtswitch  
    [+1.42s] DEBUG: DisplayServer x-0: Waiting for ready signal from X server :0  
    [+1.42s] DEBUG: Acquired bus name org.freedesktop.DisplayManager  
    [+1.42s] DEBUG: Registering seat with bus path /org/freedesktop/DisplayManager/Seat0  
    [+8.29s] DEBUG: Got signal 10 from process 286  
    [+8.29s] DEBUG: DisplayServer x-0: Got signal from X server :0  
    [+8.29s] DEBUG: DisplayServer x-0: Connecting to XServer :0  
    [+8.46s] DEBUG: Seat: Display server ready, starting session authentication  
    [+8.46s] DEBUG: Session: Setting XDG\_VTNR=1  
    [+8.46s] DEBUG: Session pid=360: Started with service 'lightdm-autologin', username 'i-sty'  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Authentication complete with return value 0: Success  
    [+29.25s] DEBUG: Seat: Session authenticated, running command  
    [+29.25s] DEBUG: Registering session with bus path /org/freedesktop/DisplayManager/Session0  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Setting XDG\_VTNR=1  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Running command /etc/lightdm/Xsession mate-session  
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Logging to .xsession-errors  
    [+30.52s] DEBUG: Activating VT 1  
    
    

    I think this is why my boot is slowly.

     DEBUG: Session pid=360: Started with service 'lightdm-autologin', username 'i-sty'  
      
    \#\#\# Here take 20seconds  
      
    [+29.25s] DEBUG: Session pid=360: Authentication complete with return value 0: Success
    

    Don't forget to mark as [SOLVED], if your problem was solved!

  • I think that is the time it takes for pam to become available and authenticate the session. I don’t think its causing extended boot time though.

    Cheers!

Posts 3Views 896
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.