• Steam wont starts without two commands


    Hi guys!
    I’m new user of Antergos, i come from Ubuntu.
    To install Steam i used:

    sudo pacman -S steam
    

    After install, it wont starts.
    Every time when i wana use it, i’ve to use:

    LD_PRELOAD='/usr/$LIB/libstdc++.so.6 /usr/$LIB/libgcc_s.so.1
    

    after

    /usr/$LIB/libxcb.so.1 /usr/$LIB/libgpg-error.so' steam
    

    Is there any way to fix this?

  • I m not a gamer myself, but did you try the wiki?
    https://antergos.com/wiki/hardware/installing-steam/
    Also, googling will bring you a good number of results as this subject has been discussed here quite often.

    1.Antergos Linux KDE plasma / Gnome 2.Ubuntu 17.10 64bit Unity
    Intel Core2 Duo CPU P8400 2.26GHz‖ RAM 3908 MiB ‖ Dell Inc. 0F328M - Dell Inc. Latitude E6500
    Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915

  • Yes, i was made it.
    I have tried use all the tips of I funded, but anyone works.
    In others distros, it is so simple to install…

  • Then, if you don t get any answers, I suggest you go thrugh the Arch wiki. Antergos uses what s in Arch repos (with a few exceptions).

    1.Antergos Linux KDE plasma / Gnome 2.Ubuntu 17.10 64bit Unity
    Intel Core2 Duo CPU P8400 2.26GHz‖ RAM 3908 MiB ‖ Dell Inc. 0F328M - Dell Inc. Latitude E6500
    Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915

  • I’hve found the resolution here

    Just execute on terminal this command and the Steam will be works fine

    find ~/.steam/root/ -name "libgpg-error.so*" -print -delete
    

    Now to starts it, i’ve just click Stem on menu.

commands2 starts3 steam53 Posts 5Views 565
Log in to reply