• Second monitor (DVI) stopped working


    Hey there,
    having an odd issue.
    my second monitor just stopped to work (PC not Laptop) about a week ago… searched the arch wiki, this forum and google for an answers - no luck.

    the thing is, on boot (Before and included Grub) the screen works. as i go into the init step (list of the deamons and such, before the GDM login screen) the screen stops getting signals from the PC.

    xrandr no seeing the monitor:

    Screen 0: minimum 8 x 8, current 1920 x 1080, maximum 32767 x 32767
    DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
    HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
    VGA1 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 510mm x 287mm
       1920x1080     60.00*+
       1680x1050     59.95  
       1600x900      60.00  
       1280x1024     75.02    60.02  
       1440x900      59.89  
       1280x800      59.81  
       1152x864      75.00  
       1280x720      60.00  
       1024x768      75.08    70.07    60.00  
       832x624       74.55  
       800x600       72.19    75.00    60.32    56.25  
       640x480       75.00    72.81    66.67    60.00  
       720x400       70.08  
    VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
    

    as well as the gnome display settings:
    0_1454921233048_Screenshot from 2016-02-08 10-46-46.png

    need some help here guys… I have been using this distro for about a year (maybe more) and this is my first unresolved issue…

    Thanks in advance!
    Sagi

  • can you give us more details about your gpu please ?

  • Same problem here, more or less.
    This is not a laptop but a desktop computer. After the last update, powering on resulted in a blank screen.
    Switching from HDMI to VGA “solved” the problem.

    This is my pc:
    link text

  • Hey,
    Sorry for the late response,

    I have switched to a different video card - that fixed it :)

    just couldn’t find a solution.

    Thanks for your replies.
    but i wont mark this thread as ‘SOLVED’

    Sagi

Posts 4Views 901
Log in to reply