• [ *** ] A start job running for dev-sdaX.device


    Hola a todos! Uso archlinux 64 bits. Al iniciar la laptop, comienza a cargar los módulos y en algún momento me sale:

    [  ***   ] A start job running for dev-sdaX.device
    

    Rotando X por las particiones de mi sistema. Luego de 1 min 30 s, me sale:

    [  TIME  ] Timed out waiting for device dev-disk-by\......
    [ DEPEND ] Dependency failed for /dev/disk/by-uuid/......
    [ DEPEND ] Dependency failed for Swap.
    [  TIME  ] Timed out waiting for device dev-disk-by\......
    [ DEPEND ] Dependency failed for /home.
    [ DEPEND ] Dependency failed for Local File Systems.
    [ DEPEND ] Dependency failed for /home/mahdzu/sati.
    [  TIME  ] Timed out waiting for device dev-disk-by\......
    

    He leído información por todo lado pero no doy con el problema.
    Alguna info de mi sistema es:

    cat /etc/fstab
    
    # /etc/fstab: static file system information.
    #
    # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a 
    # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
    # that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
    #
    # <file system>                           <mount point>     <type>  <options>                   <dump>   <pass>
    UUID=a3c0d1fa-c7d6-4325-bd09-d5ed1cae1e8d /home/mahdzu/sati ext4    rw,noatime,defaults,discard   0        0
    UUID=4404494a-63d3-4250-8053-79fef5889097 /home             ext4    rw,noatime,defaults,discard   0        0
    UUID=dd31be99-13ca-40eb-a943-3c373797a5ad /                 ext4    rw,noatime,defaults,discard   0        1
    UUID=4214b7da-feb0-455e-bb81-50cff2d7eb27 swap              swap    noatime,defaults,discard      0        0
    tmpfs                                     /tmp              tmpfs   defaults,noatime,mode=1777    0        0
    
    
    CÓDIGO: SELECCIONAR TODO
    blkid
    
    /dev/sda1: LABEL="swap"   UUID="4214b7da-feb0-455e-bb81-50cff2d7eb27" TYPE="swap" PARTUUID="38a39e6a-01"
    /dev/sda2: LABEL="system" UUID="dd31be99-13ca-40eb-a943-3c373797a5ad" TYPE="ext4" PARTUUID="38a39e6a-02"
    /dev/sda3: LABEL="home"   UUID="4404494a-63d3-4250-8053-79fef5889097" TYPE="ext4" PARTUUID="38a39e6a-03"
    /dev/sda4: LABEL="sati"   UUID="a3c0d1fa-c7d6-4325-bd09-d5ed1cae1e8d" TYPE="ext4" PARTUUID="38a39e6a-04"
    
    
    CÓDIGO: SELECCIONAR TODO
    lsblk -f
    
    NAME     FSTYPE LABEL UUID MOUNTPOINT
    sda
     ├-sda1
     ├-sda2                     /
     ├-sda3
     └-sda4
    sr0
    

    Me pueden ayudar por favor!

  • @Sharon-Santamaria

    Hola,

    Qué te dice el log de systemd? (puedes mirarlo con journalctl -p err -b)

    La partición de / (root) la monta sin problemas?

    Saludos!

  • I had the same problem.
    Check your blkid’s
    #blkid
    Then check /etc/fstab to see if they match.
    I had reinstalled and stupid me restored /etc and had the ‘odl blkids’ so I would get that message at every boot.
    Hope that helps.

particiones5 montar2 inicio arranque1 Posts 3Views 1897
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.