• ALSA channels mute when headphones are plugged/unplugged


    Hello everyone,
    Installed Antergos about 2 weeks ago, and i’m loving it so far. But i can’t seen to make the sound of my notebook to work well.
    Everytime i plug/unplug my headphone, the sound stop working and i have to go to alsamixer and unmute the channels so i can hear anything.
    After some search on the web i found something here: https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio/Troubleshooting
    It says to uncomment a line in /etc/pulse/default.pa.
    But that didn’t work for me. Can anyone help me?

  • Wait… are you looking for solution of ALSA problem under PulseAudio troubleshoot page? o.O

    Archlinux x64

    AMD A4-3305M Processor
    6GB RAM
    1GB+512MB Hybrid AMD GPU

  • Let’s just forget about the page :D, my problem is still unsolved. Whenever i plug or unplug my headphone the alsamixer channel go mute. Can anyone help me?

  • Don’t know the solution to this one but ALSA has given me other outstanding problems in arch, a switch to pulseaudio should get the problem solved…

    Archlinux x64

    AMD A4-3305M Processor
    6GB RAM
    1GB+512MB Hybrid AMD GPU

  • Hi,

    I use pavucontrol. It’s annoying because I have to change the output device each time I connect my headphones, but I do not do it that often.

    sudo pacman -S pavucontrol

    Cheers!

  • Thanks fellows!

alsa6 soundless2 headphone2 Posts 6Views 1977
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.