Hello,

I’m trying to install Antergos in Asus X751L with 500GB SSD and I cannot get to boot :(
Maybe you can figure out what am I doing wrong.

My steps:
pacman -Syy cnchi
In Gparted

  * 2,6GB fat32 partition for /boot
 * 7 GB for SWAP
 * rest -> create partition unformatted.

Now going to terminal for cryptsetup

  * cryptsetup open --type luks /dev/sda4 lvm

Now is time to create lvm in encrypted partition

* pvcreate /dev/mapper/lvm
* vgcreate Antergos /dev/mapper/lvm
* lvcreate -L 50G Antergos -n rootvol
* lvcreate -l +100%FREE Antergos -n homevol
  • I have boot, efi and crypted partition with lvm inside.
  • Now going to cnchi and following next steps to manual partition screen.
    • I have crypt open so in ‘Antergos volume’ i choose root and home partition as ext4.
    • /dev/sda1 is my /boot/efi
    • /dev/sda2 is my /boot
    • /dev/sda3 is already swap
    • selected GRUB to install in my SSD disk.
      Everything installing without errors, but after restart I don’t have EFI shell :(

So trying to repair it in that way in terminal:

* mkdir /mnt/antRoot
* cryptsetup open /dev/sda4 Antergos
* mount /dev/mapper/Antergos-rootvol /mnt/antRoot
* mkdir /mnt/antRoot/hostrun && mount --bind /run /mnt/andRoot/hostrun
* pacman -Syy arch-install-scripts
* arch-chroot /mnt/antRoot /bin/bash
* pacman -Syy grub efibootmgr vim
* blkid for output of my crypt disk
* vim /etc/default/grub -> added cryptdevice="/dev/disk/by-uuid/UUID:Antergos"
* vim /etc/mkinitcpio.conf -> have already HOOKS="base udev autodetect modconf block keyboard keymap encrypt lvm2 resume filesystems fsck"
* mount --bind /hostrun /run
* mount /dev/sda2 /boot
* mount /dev/sda3 /boot/efi
* grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id=arch --recheck
* grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
* cp /boot/EFI/efi/grub/grubx64.efi /boot/EFI/Shell.efi

That’s all of my ideas…
After reboot I have only grub console and nothing is loading.
Any hints will be appreciated.