• Cant install since June because of Installer Crash


    I hope you can help me with my problem that i tried to solve since July … With the release from there (or June, dont know) everything was fine. So, in December i decieded to partition all my HDD’s new and install new OS. And what’s better than the good Antergos, after using Manjaro for 1 year.

    So, even with the newest testing release i got the same anoying problem from the last stable release from August last year …

    The graphical installer always go until setting the keyboard layout and when i want to contiune and click the next icon … nothing happens 10 seconds and the button is back to normal. Than i can click again and the installer hangs up or go all the way back to the Start.

    So, lets try the command line installer, right ? No ._. It works fine till i wanna select my mountpoints. I got 2 HDD’s and 1 SSD (SSD for Windows system only). Mostly it detects nothing. Sometimes it sees some of my sda2-5 where i have my swap, /boot, /root, /home partions that i already created with gparted.
    But never enough to set all of them. And formating them within the Installer screw my Partitions up …
    So, maybe thats the reason why the graphical installer also not go on to the Mountpoint Settings and hang up …

    I also buyed a new HDD, done everything new again … NFTS for Windows works fine … doing sda2-5 for Linux again and install Manjaro 0.8.11 … everything fine … now try Antergos and baaaaam, the same again.

    Anyone got an Idea what the fault can be or can i never use antergos again and have to change my distro ? :(

  • I hope you can help me with my problem that i tried to solve since July … With the release from there (or June, dont know) everything was fine. So, in December i decieded to partition all my HDD’s new and install new OS. And what’s better than the good Antergos, after using Manjaro for 1 year.

    So, even with the newest testing release i got the same anoying problem from the last stable release from August last year …

    The graphical installer always go until setting the keyboard layout and when i want to contiune and click the next icon … nothing happens 10 seconds and the button is back to normal. Than i can click again and the installer hangs up or go all the way back to the Start.

    So, lets try the command line installer, right ? No ._. It works fine till i wanna select my mountpoints. I got 2 HDD’s and 1 SSD (SSD for Windows system only). Mostly it detects nothing. Sometimes it sees some of my sda2-5 where i have my swap, /boot, /root, /home partions that i already created with gparted.
    But never enough to set all of them. And formating them within the Installer screw my Partitions up …
    So, maybe thats the reason why the graphical installer also not go on to the Mountpoint Settings and hang up …

    I also buyed a new HDD, done everything new again … NFTS for Windows works fine … doing sda2-5 for Linux again and install Manjaro 0.8.11 … everything fine … now try Antergos and baaaaam, the same again.

    Anyone got an Idea what the fault can be or can i never use antergos again and have to change my distro ? :(

  • Hi,

    Please, try it again, but this time grab the Cnchi log. So,

    1. Get the latest release from our build server, build.antergos.org
    2. Close the installer when it pops up
    3. Open a terminal, and run Cnchi (the installer) this way:
      
    sudo -E /usr/share/cnchi -dv  
    
    
    1. When it fails, grab the file /tmp/cnchi.log
    2. Post it here.

    By the way, which keyboard layout do you select? (I don’t think it’s related but just in case…)

    Cheers!

  • Just an FYI, there are no testing images at this moment. You can download the latest image from the main website ( [http://antergos.com][0]">[http://antergos.com][1] ). The images now automatically launch Cnchi with verbose debug logging enabled so you no longer have to close it and restart it

    Cheers!

    [0]: <a href=
    [1]: http://antergos.com

  • At first thanks for the help.

    I tried the new “stable” image, but for me it’s even worse than the test images ;(

    The Installer is buggy from choosing the timezone now ! i tried several times, but always the same. The command line installer now detects my sdb and sdc but now he says my sda doesn’t exist …

    Here’s my cnchi.log btw

    [2015-01-12 13:19:46] [mainwindow.py] INFO: Cnchi installer version 0.6.33  
    [2015-01-12 13:20:24] [timezone.py] INFO: We have connection. Let's get our timezone  
    [2015-01-12 13:20:25] [timezone.py] INFO: Timezone detected.  
    [2015-01-12 13:20:33] [check.py] INFO: Es besteht eine Verbindung zum Internet.  
    [2015-01-12 13:20:33] [check.py] INFO: Es besteht eine Verbindung zu einer Stromquelle.  
    [2015-01-12 13:20:33] [check.py] INFO: Sie besitzen genügend freien Speicherplatz.  
    [2015-01-12 13:20:34] [connectionpool.py] INFO: Starting new HTTP connection (1): www.archlinux.org  
    [2015-01-12 13:20:34] [connectionpool.py] DEBUG: "GET /mirrors/status/json/ HTTP/1.1" 301 366  
    [2015-01-12 13:20:34] [connectionpool.py] INFO: Starting new HTTPS connection (1): www.archlinux.org  
    [2015-01-12 13:20:34] [connectionpool.py] DEBUG: "GET /mirrors/status/json/ HTTP/1.1" 200 17417  
    [2015-01-12 13:20:35] [rank\_mirrors.py] DEBUG: Auto mirror selection has been run successfully  
    [2015-01-12 13:20:36] [location.py] INFO: Sprache wurde geändert zu: de\_DE.UTF-8  
    [2015-01-12 13:20:36] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:20:36] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:20:38] [keymap.py] INFO: keyboard\_layout ist Germany  
    [2015-01-12 13:22:07] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-13 00:22:09] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Asia/Kamchatka  
    [2015-01-13 00:22:13] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Asia/Kamchatka  
    [2015-01-13 00:22:48] [keymap.py] INFO: keyboard\_layout ist Russia  
    [2015-01-12 13:22:53] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:22:53] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:22:57] [location.py] INFO: Sprache wurde geändert zu: de\_DE.UTF-8  
    [2015-01-12 13:22:57] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:23:26] [keymap.py] INFO: keyboard\_layout ist Germany  
    [2015-01-12 13:24:01] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:24:35] [check.py] INFO: Es besteht eine Verbindung zum Internet.  
    [2015-01-12 13:24:35] [check.py] INFO: Es besteht eine Verbindung zu einer Stromquelle.  
    [2015-01-12 13:24:35] [check.py] INFO: Sie besitzen genügend freien Speicherplatz.  
    [2015-01-12 13:24:35] [connectionpool.py] INFO: Starting new HTTP connection (1): www.archlinux.org  
    [2015-01-12 13:24:35] [connectionpool.py] DEBUG: "GET /mirrors/status/json/ HTTP/1.1" 301 366  
    [2015-01-12 13:24:35] [connectionpool.py] INFO: Starting new HTTPS connection (1): www.archlinux.org  
    [2015-01-12 13:24:36] [connectionpool.py] DEBUG: "GET /mirrors/status/json/ HTTP/1.1" 200 17407  
    [2015-01-12 13:24:36] [rank\_mirrors.py] DEBUG: Auto mirror selection has been run successfully  
    [2015-01-12 13:24:38] [location.py] INFO: Sprache wurde geändert zu: de\_DE.UTF-8  
    [2015-01-12 13:24:38] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:25:06] [keymap.py] INFO: keyboard\_layout ist Germany  
    [2015-01-12 13:26:04] [timezone.py] INFO: Standort wurde geändert zu: Europe/Berlin  
    [2015-01-12 13:26:15] [welcome.py] INFO: Beende Installtionsprogramm...  
    
    

    And if you wanna see how this installer dont work for me … here’s a creepy video made with my Phone

    [url:3c1mnqgx]https://www.youtube.com/watch?v=cYGqYyx6Pmo&feature=youtu.be[/url:3c1mnqgx]

  • Hi,

    That’s strange. What happens when you select German as your language instead of English?

  • Hi Mates,

    i tried nearly everthing with the language …

    Change it directly from the Startmenu to german and sometimes leave it english default … doesnt help.
    Even let the installer and everything completly english default brings me the same fault.
    And changing the keyboard layout isnt possible. As you can se it tooks about 20 secs from the timezone selection to the keyboard layout in the installer. If i select an other layout the installer tooks about 5 min and it also dont go on or it hangs up directly. So the graphical way is till now unusable for me. And the cl installer, too …

    I really hope you find a way to get antergos back on my HDD …

  • What are your system specs?

  • AMD Athlon II X4 640
    4 GB RAM
    Geforce GTX 550 Ti
    ASRock N68C-S UCC Mainboard
    2 Samsung HDD’s and a SSD

    thats it.

Posts 9Views 1840
Log in to reply