• Audio not working


    Audio isn’t working on this machine for some reason. Looking through other forum posts which have been solved, it seems magic must be involved, so I was hoping for a magician to help me out with this one.

    Some diagnostics I saw on other forum posts:

    [[email protected] ~]$ amixer
    Simple mixer control 'IEC958',0
      Capabilities: pswitch pswitch-joined
      Playback channels: Mono
      Mono: Playback [on]
    Simple mixer control 'IEC958',1
      Capabilities: pswitch pswitch-joined
      Playback channels: Mono
      Mono: Playback [on]
    Simple mixer control 'IEC958',2
      Capabilities: pswitch pswitch-joined
      Playback channels: Mono
      Mono: Playback [on]
    Simple mixer control 'IEC958',3
      Capabilities: pswitch pswitch-joined
      Playback channels: Mono
      Mono: Playback [on]
    Simple mixer control 'IEC958',4
      Capabilities: pswitch pswitch-joined
      Playback channels: Mono
      Mono: Playback [on]
    
    [[email protected] ~]$ lspci | grep Audio
    00:03.0 Audio device: Intel Corporation Broadwell-U Audio Controller (rev 09)
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller (rev 03)
    
    [[email protected] ~]$ aplay -lL
    null
        Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
    jack
        JACK Audio Connection Kit
    pulse
        PulseAudio Sound Server
    default
        Default ALSA Output (currently PulseAudio Sound Server)
    hdmi:CARD=HDMI,DEV=0
        HDA Intel HDMI, HDMI 0
        HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=HDMI,DEV=1
        HDA Intel HDMI, HDMI 1
        HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=HDMI,DEV=2
        HDA Intel HDMI, HDMI 2
        HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=HDMI,DEV=3
        HDA Intel HDMI, HDMI 3
        HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=HDMI,DEV=4
        HDA Intel HDMI, HDMI 4
        HDMI Audio Output
    usbstream:CARD=HDMI
        HDA Intel HDMI
        USB Stream Output
    sysdefault:CARD=PCH
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        Default Audio Device
    front:CARD=PCH,DEV=0
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        Front speakers
    surround21:CARD=PCH,DEV=0
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        2.1 Surround output to Front and Subwoofer speakers
    surround40:CARD=PCH,DEV=0
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        4.0 Surround output to Front and Rear speakers
    surround41:CARD=PCH,DEV=0
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
    surround50:CARD=PCH,DEV=0
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
    surround51:CARD=PCH,DEV=0
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
    surround71:CARD=PCH,DEV=0
        HDA Intel PCH, ALC3232 Analog
        7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
    usbstream:CARD=PCH
        HDA Intel PCH
        USB Stream Output
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 9: HDMI 3 [HDMI 3]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 10: HDMI 4 [HDMI 4]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC3232 Analog [ALC3232 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    
    [[email protected] ~]$ pacmd list-sinks
    No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon.
    
    [[email protected] ~]$ cat /proc/asound/modules
     0 snd_hda_intel
     1 snd_hda_intel
    

    On a side note, the AUR git link for MySQL workbench also does not work. I was wondering if there will be a fix for that anytime soon. The issue I’m getting when I go to make the package:

    [[email protected] mysql-workbench-git]$ makepkg -si
    ==> Making package: mysql-workbench-git 8.0.12.r0.g7d05cc5df-1 (Mon 13 May 2019 06:19:48 PM EDT)
    ==> Checking runtime dependencies...
    ==> Checking buildtime dependencies...
    ==> Retrieving sources...
      -> Updating mysql-workbench git repo...
    Fetching origin
      -> Updating mysql-server git repo...
    Fetching origin
      -> Downloading mysql-connector-c++-8.0.12-src.tar.gz...
      % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                     Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
      0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:--  0:00:02 --:--:--     0
    curl: (22) The requested URL returned error: 404 Not Found
    ==> ERROR: Failure while downloading https://cdn.mysql.com/Downloads/Connector-C++/mysql-connector-c++-8.0.12-src.tar.gz
        Aborting...
    
  • @mattwong said in Audio not working:

    mysql-workbench-git
    https://aur.archlinux.org/packages/mysql-workbench-git
    Last Updated: 2018-08-24 08:01

    needs version 8.0.16 in PKGBUILD

    But MySQL Workbench (mysql-workbench) 8.0.16 is available from community:
    https://www.archlinux.org/packages/community/x86_64/mysql-workbench/
    no need to build it on your own.

audio50 Posts 3Views 23
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.