• \[Solved\] VLC, SMPlayer crash


    I am trying to play video on my laptop with vlc.

    When I start VLC from terminal, I get following output.

    [i:6nke2g0m]VLC media player 2.1.5 Rincewind (revision 2.1.4-49-gdab6cb5)
    [0x218ea68] pulse audio output error: PulseAudio server connection failure: Connection refused
    [0x20c7118] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use ‘cvlc’ to use vlc without interface[/i:6nke2g0m].

    And when I try to play any video, I get following error.

    [i:6nke2g0m]Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value "0"
    Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value “0”
    [0x7fbdc8001248] xcb_xv vout display error: no available XVideo adaptor
    Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value "0"
    Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value "0"
    intel_do_flush_locked failed: Invalid argument
    [/i:6nke2g0m]

    And when I try to play video using SMPlayer, I get simiar error and I can not play video

    [i:6nke2g0m]Opening video filter: [screenshot]

    Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg’s libavcodec codec family
    libavcodec version 55.52.102 (internal)
    Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)

    ID_VIDEO_CODEC=ffh264

    Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
    AUDIO: 48000 Hz, 1 ch, floatle, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 15999->192000)
    ID_AUDIO_BITRATE=127992
    ID_AUDIO_RATE=48000
    ID_AUDIO_NCH=1
    Selected audio codec: [ffaac] afm: ffmpeg (FFmpeg AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))

    AO: [alsa] 48000Hz 1ch floatle (4 bytes per sample)
    ID_AUDIO_CODEC=ffaac
    [Mixer] No hardware mixing, inserting volume filter.
    Starting playback…
    Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
    ID_VIDEO_ASPECT=1.7778
    [swscaler @ 0x7fc12714ba00]using unscaled yuv420p -> rgb24 special converter
    VO: [gl_nosw] 960x540 => 960x540 Planar YV12
    intel_do_flush_locked failed: Invalid argumen[/i:6nke2g0m]

    Additional ifnormation : While booting I get error message saying “Failed to initialize GPU, declaring it wedged”

  • I am trying to play video on my laptop with vlc.

    When I start VLC from terminal, I get following output.

    [i:6nke2g0m]VLC media player 2.1.5 Rincewind (revision 2.1.4-49-gdab6cb5)
    [0x218ea68] pulse audio output error: PulseAudio server connection failure: Connection refused
    [0x20c7118] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use ‘cvlc’ to use vlc without interface[/i:6nke2g0m].

    And when I try to play any video, I get following error.

    [i:6nke2g0m]Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value "0"
    Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value “0”
    [0x7fbdc8001248] xcb_xv vout display error: no available XVideo adaptor
    Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value "0"
    Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value "0"
    intel_do_flush_locked failed: Invalid argument
    [/i:6nke2g0m]

    And when I try to play video using SMPlayer, I get simiar error and I can not play video

    [i:6nke2g0m]Opening video filter: [screenshot]

    Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg’s libavcodec codec family
    libavcodec version 55.52.102 (internal)
    Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)

    ID_VIDEO_CODEC=ffh264

    Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
    AUDIO: 48000 Hz, 1 ch, floatle, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 15999->192000)
    ID_AUDIO_BITRATE=127992
    ID_AUDIO_RATE=48000
    ID_AUDIO_NCH=1
    Selected audio codec: [ffaac] afm: ffmpeg (FFmpeg AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))

    AO: [alsa] 48000Hz 1ch floatle (4 bytes per sample)
    ID_AUDIO_CODEC=ffaac
    [Mixer] No hardware mixing, inserting volume filter.
    Starting playback…
    Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
    ID_VIDEO_ASPECT=1.7778
    [swscaler @ 0x7fc12714ba00]using unscaled yuv420p -> rgb24 special converter
    VO: [gl_nosw] 960x540 => 960x540 Planar YV12
    intel_do_flush_locked failed: Invalid argumen[/i:6nke2g0m]

    Additional ifnormation : While booting I get error message saying “Failed to initialize GPU, declaring it wedged”

  • I installed totem and nodejs. I don’t know installation of which packaged fixed this, but now it is working well.

Posts 3Views 2055
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.