• Shared folders


    @manuel I did all of that - Arch Linux updated to v.6 yesterday.
    I rebooted, then ran:

    systemctl status vboxservice.service
    

    which resulted in

    vboxservice.service - VirtualBox Guest Service
       Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/vboxservice.service; enabled; vendor preset: disabled)
       Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2018-12-31 12:30:07 EET; 1min 5s ago
      Process: 429 ExecStart=/usr/bin/VBoxService -f (code=exited, status=1/FAILURE)
      Process: 427 ExecStartPre=/usr/bin/modprobe vboxsf (code=exited, status=0/SUCCESS)
      Process: 426 ExecStartPre=/usr/bin/modprobe vboxvideo (code=exited, status=0/SUCCESS)
      Process: 419 ExecStartPre=/usr/bin/modprobe vboxguest (code=exited, status=0/SUCCESS)
     Main PID: 429 (code=exited, status=1/FAILURE)
    
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.938991 main     6.0.0 r127442 started. Verbose level = 0
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.939284 main     vbglR3GuestCtrlDetectPeekGetCancelSupport: Supported (#1)
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.939404 main     Error: Failed to become guest control master: VERR_VERSION_MISMATCH
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.939515 main     Error: Service 'control' failed to initialize: VERR_VERSION_MISMATCH
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.939599 main     Session 0 is about to close ...
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.939610 main     Stopping all guest processes ...
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.939614 main     Closing all guest files ...
    Dec 31 12:30:07 peter-pc VBoxService[429]: 10:30:07.939620 main     Ended.
    Dec 31 12:30:07 peter-pc systemd[1]: vboxservice.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
    Dec 31 12:30:07 peter-pc systemd[1]: vboxservice.service: Failed with result 'exit-code'.
    

    So, I guess we’re back to square 1, except that the Shared Folders, which were visible before but not the files, are now not visible anymore.

    Manuel, you must be getting fed up with this - it takes up a lot of your time for nothing in return. So, maybe we should call it a day here.

  • @Klaas-Vaak
    It might be some Deepin issue.

    If you start from the beginning: remove all virtualbox packages from Antergos, reboot VM, and install the virtualbox packages again, reboot VM – it should work.

    Can you create another VM, with Xfce? I know that works since I use that Xfce on a VM a lot.

  • @manuel I sincerely apologise for my late reply. I have been looking out for your reply but did not see it; I find this site not very user-friendly nor easy to use for comments. My shortcoming. Moreover, there does not seeem to be a system whereby one gets an email informing one of a newreply.

    I’ll delete all of my Antergos Deepin VM and install the XFCE version. I will report back here so please keep an eye open for the next couple of days.
    Thanks.

  • @Klaas-Vaak
    No problem. This forum software does have some problems. Still you should see some notifications (the bell icon) near the upper right corner of this window, but they don’t seem to work every time.

shared10 folders8 Posts 24Views 751
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.