• Wacom Intuos Bluetooth and wacom-utility


    Hi folks,

    I’m trying to use my Wacom Intuos connected via Bluetooh on Antergos. The pairing works but I can’t move the cursor using the stylus.

    Here is what the bluetooth agent has to report :

    [Intuos BT S]# info
    Device DC:2C:26:09:B0:D1 (public)
    	Name: Intuos BT S
    	Alias: Intuos BT S
    	Class: 0x00002594
    	Icon: input-tablet
    	Paired: yes
    	Trusted: yes
    	Blocked: no
    	Connected: yes
    	LegacyPairing: no
    	UUID: Human Interface Device... (00001124-0000-1000-8000-00805f9b34fb)
    	UUID: PnP Information           (00001200-0000-1000-8000-00805f9b34fb)
    	Modalias: usb:v056Ap0377d0000
    
    

    The following packages are already installed on my system :

    wacom-utility input-wacom-dkms libwacom x86-input-wacom 
    

    There’s a kcm-wacomtablet-git package in AUR but I can’t build it.

    wacom-utility doesn’t start at all (no shortcut on Deepin and no similar command in CLI…). There’s just a few python scripts in /usr/share/wacom-utility and they don’t do much as they all report errors. It could be useful to be able to use it.

    Also xsetwacom doesn’t see any devices.

    Do you guys have had experience with Wacom tablets on Arch/Antergos ? Help would be greatly appreciated :)

    Thanks in advance.

  • The tablet isn’t even seen in the input devices’ list :

    xinput list
    ⎡ Virtual core pointer                    	id=2	[master pointer  (3)]
    ⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer              	id=4	[slave  pointer  (2)]
    ⎜   ↳ SynPS/2 Synaptics TouchPad              	id=10	[slave  pointer  (2)]
    ⎜   ↳ TPPS/2 IBM TrackPoint                   	id=11	[slave  pointer  (2)]
    ⎣ Virtual core keyboard                   	id=3	[master keyboard (2)]
        ↳ Virtual core XTEST keyboard             	id=5	[slave  keyboard (3)]
        ↳ Power Button                            	id=6	[slave  keyboard (3)]
        ↳ Video Bus                               	id=7	[slave  keyboard (3)]
        ↳ Sleep Button                            	id=8	[slave  keyboard (3)]
        ↳ AT Translated Set 2 keyboard            	id=9	[slave  keyboard (3)]
        ↳ ThinkPad Extra Buttons                  	id=12	[slave  keyboard (3)]
    
    

    So I guess the driver (if there’s one already for these new Intuos) isn’t there or not working properly.

rshar1 Posts 2Views 197
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.