• Antergos Boot Problems


    After working fine for months, Antergos is suddenly showing the same problem that I had in this thread https://forum.antergos.com/topic/8314/antergos-hangs-at-boot , that is it stops after the file and block check. When I boot into the LTS Kernel it boots further, even says “GDM started” but stops at “Reached target Graphical Interface”. ![0_1531047951464_IMG_20180708_141610.jpg](Uploading 100%)

    I used the solution outlined in the linked post to boot into a non-graphical environment and ran “systemctl”. Here are the screenshots. ![3_1531047974268_IMG_20180708_130757.jpg](Uploading 100%) ![2_1531047974268_IMG_20180708_130745.jpg](Uploading 100%) ![1_1531047974268_IMG_20180708_130727.jpg](Uploading 100%) ![0_1531047974268_IMG_20180708_130653.jpg](Uploading 100%)

    There is an unrecoverable failure in the gnome shell apparently but my default DE is KDE so I don’t know if this is the reason for my problems.

    In the last few days they were updates to the Linux Kernel as well as to the NVIDIA drivers but no updates to GDM. I expect either the NVDIA driver or the Kernel to be the culprits here. Since it doesn’t boot using the LTS Kernel either I assume it is more likely that it is a NVDIA problem?

    What are my next steps? Rolling back the NVDIA driver and/or the Kernel?
    Is rolling back the NVIDIA driver enough since it comes with a bunch of other packages mostly?

  • This forum is driving me insane. I can’t edit, I can’t link images and I can’t upload them.
    Please visit https://www.reddit.com/r/antergos/comments/8x1d5c/boot_problem/ to see the screenshots.

  • @dos-6-1
    Hi!

    I’ve never seen those error before. I’d recommend you to replace gdm by lightdm to see if it will work.

    • Access tty2 or tty3 etc with Ctrl+Alt+F3
    • login
    • sudo systemctl enable lightdm -f
    • reboot

    Portergos site
    https://github.com/Portergos/portergos-iso

    Still in love with Antergos (default OS)
    I3wm

    Linux newbie since 06/2016

  • I’ve just had the same (or v similar) issue and fixed it with this:

    https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1796250#p1796250

    specifically post #18

    HTH

  • @keithy this looks like @fernandomaroto give the right one to solve the issue, or work around it, as it seems to be a problem with GDM

    [updates once a week] = [90% less problems]
    antergos:_rescue
    how to add system logs:
    wget http://bit.ly/2GCG9k2 && sh 2GCG9k2
    :handshake: donate antergos

  • @joekamprad said in Antergos Boot Problems:

    @keithy this looks like @fernandomaroto give the right one to solve the issue, or work around it, as it seems to be a problem with GDM

    Joe, you are quite correct that the issue is with GDM
    Which solution is ‘better’ depends whether you prefer lightdm to gdm
    Or am I missing something!?

boot246 Posts 6Views 160
Log in to reply
Bloom Email Optin Plugin

Looks like your connection to Antergos Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.